Status for september 2021

Publisert 3. november 2021

Gjennomgangen for august viser at spareplanen er godt opp denne måneden, hvor avkastningen er jevnt fordelt mellom kryptovaluta og aksjer. Kun en aksjehandel denne måneden.

Dette er månedsstatus for FI2035-prosjektet, hvor jeg ønsker å bli økonomisk uavhengig i 2035 – det vil si å ha nok penger investert til å ikke være avhengig av en jobbinntekt for å kunne overleve. Målet er 6 millioner kroner, i tillegg til et nedbetalt hus.

Status: 1 280 043 kr

Porteføljefordeling per 1. september 2021

Her kommer en svært forsinka oppdatering av spareplanen for september, som jeg rett og slett legger ut for å komme «up-to-date» igjen. Jeg kommer til å gjøre det samme for oktober nå snart, og så får jeg se om jeg tar meg tid til å skrive litt mer i november (som vi er i nå).

Endringer i porteføljen i august 2021

Det var en forholdsvis rolig måned i august, og jeg gjorde kun en aksjehandel.

På Zero-kontoen for verdiporteføljen solgte jeg Northern Ocean, etter at den fikk en fin intradag topp. Jeg kjøpte på 7 kr i mai og solgte for 9.40 kr i august. Årsaken var rett og slett at jeg ikke hadde nok tro på at selskapet ville klare seg.

Kryptovaluta, og da spesielt Ethereum, bidrar også veldig positivt til økningen denne måneden. Jeg har ikke gjort noen handler, og er fornøyd med å ha rundt 5% i bitcoin og ethereum.

Fordeling av investeringer per 1. september 2021

Resultatet for august er dermed +23 201 kr. Aksjer bidro med en verdiøkning på 8000 kr, kryptovaluta med en verdiøkning på 10800 kr, renter på crowdfunding på rundt 400 kr. Sparing ble dermed rundt 4000 kr.

Porteføljerapport for august 2021 fra Nordnet

Etter en travel høst prøver jeg å komme à jour med oppdateringene her. Blir dermed mest grafer og lite tekst for september og oktober.

Utvikling av investeringer fra 1. januar 2020 til nå.
Negative kontanter betyr belånt portefølje.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå, men fordelt på måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *