Nordnet

Reklame: Denne artikkelen inneholder lenker som gjør at jeg får provisjon fra annonsøren.

Helt siden Nordnet holdt presentasjon om aksjehandel på NTNU på midten av 2000-tallet har jeg hatt en konto hos de. Da var jeg skikkelig fattig student, og hadde ikke så mange kronene å investere for.

I dag er jeg i full jobb, og har endelig mulighet til å benytte meg av mulighetene en moderne nettmegler gir meg. Det formelle som priser og andre betingelser kan du lese deg opp på hos Nordnet, men jeg tenkte å gå gjennom de fordelene jeg ser hos de.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Gå til Nordnet for å opprette konto

Nordiske og amerikanske børser

Hos Nordnet får du handlet på de nordiske og amerikanske børsene, og til gode priser. Jeg benytter meg av kurtasjeklassen mini, som gir meg en minstekurtasje på 29 kroner for de nordiske børsene og 49 kroner på de amerikanske børsene. Jeg handler normalt for 10 000 – 20 000 kroner, slik at kurtasjen gjennom året ikke skal spise opp for mye.

Stort utvalg av fond, ETFer og andre investeringsprodukter

Jeg setter stor pris på at Nordnet har et veldig stort utvalg av fond og ETFer, som gjør at jeg kan investere omtrent i det jeg vil. Blant annet er jeg investert i både bitcoin og gull gjennom henholdsvis derivatprodukt og ETF.

Som indeksfond velger jeg KLP sine fond for månedssparing, hvor jeg har mulighet til å putte inn så lite som 100 kroner per måned. I tillegg kan jeg velge Vanguard sine superbillige rentefond og indeksfond når jeg skal investere større beløp.

Aksjer og ETFer på IPS-konto

Jeg har blitt såpass gammel at jeg har begynt å spare til pensjonen gjennom IPS, og der har jeg ikke funnet noe som er så bra som Nordnet. Det gir meg mulighet til å kjøpe både fond, ETFer og enkeltaksjer. Selv eier jeg nå (per okt 2019) både Google, Bank Norwegian, Nordnet Smart 15 og flere spissa sektorfond for helse og robotikk.

Jeg venter spent på om jeg også på sikt får muligheten til å flytte min vanlige pensjonssparing over, og unngår de dyre, aktive fondene som jeg blir tvunget til å være investert i nå.

Gå til Nordnet for å opprette konto

Investeringskonto Zero

Nordnet tilbyr en kontotype som gjør at du både får utsatt skatt på gevinst, og får mulighet til å bytte mellom rentepapirer, aksjer og fond – både nordiske og amerikanske. Jeg har skrevet en egen artikkel om hvorfor jeg bruker alle kontotypene hos Nordnet, men etter min mening er Investeringskonto Zero den aller beste. Merk at det er en liten forsikringskostnad, og at de så lang ikke har mulighet for valutakonto.

En annen fordel med investeringskonto zero er at skatterapporteringen blir veldig enkel. Du får alt ferdig rapportert, og trenger ikke å forholde deg til hver enkelt kjøp og salg når du skal rapportere inn skatten.

Shareville

Når du har en konto hos Nordnet får du samtidig muligheten til å lage deg konto på Shareville.no. Det er et sosialt nettverk for investorer, hvor du kan se andres porteføljer, og diskutere både strategier, enkeltaksjer og fond.

Jeg synes det er utrolig spennende å følge andres kjøp og salg, og gjerne høre begrunnelsene deres for hvorfor de kjøpte og solgte. Dessuten får du mulighet til å følge alle mine fem forskjellige porteføljer, og se når jeg gjør salg eller kjøp.

Jeg kunne sikkert fortsatt videre, og skrevet om både Pengepodden, Nordnet-bloggen, spareavtaler i ETFer, mobilappen og bull&bear-sertifikater. Men jeg skal stoppe nå og bare oppfordre deg til å starte din spareplan hos Nordnet.