Målsetning for passiv inntekt

Publisert 12. september 2019

I forrige innlegg skrev jeg litt mer om hvilke forutsetninger og erfaringer jeg har for å skape en passiv inntektsstrøm fra nettsider. Denne gangen vil jeg kvantifisere dette mer, og komme med en del tall som jeg vil ha som må for å måle fremgangen.

Merk: Dette er et innlegg flyttet over fra en tidligere blogg, og referanser til «denne bloggen» er derfor i dag upresise.

Dagens situasjon

Fra og med nyttår vil jeg hver måned begynne å legge ut både trafikktall og inntektstall for nettsidene. Frem til da vil jeg jobbe for å få sidene opp og kjøre. Jeg har allerede mange domener jeg ønsker å fylle med innhold. Det å komme opp med en god idé er en liten del av jobben med å skape en god nettsiden med inntekt.

Jeg har i dag to sider som er operative og som får en del trafikk. Kun en av disse har annonser i dag, men jeg tenker å innføre annonser også på den andre. Også på denne siden vil det nok etter hvert dukke opp noen affiliate-lenker.

Det som er viktig for meg er at alle annonser jeg legger ut er genuine og er et produkt jeg kan stå inne for å annonsere for. Det betyr at jeg aldri vil legge ut annonser for dårlige produkter, svindel og andre typer som kan bety kjapp profitt for meg men en dårlig opplevelse for mine besøkende.

De to sidene jeg har i dag er innen finans og reiseliv. Reiselivssiden er den gamle som er omtrent 10 år, mens finanssiden er omtrent ett år. Det kan godt hende jeg fremover vil avsløre hvilke sider jeg har i oppdateringene, men vil nok inntil videre holde dette for meg selv. Om noen virkelig vil vite det er det nok ikke så vanskelig å finne ut av. I tillegg har jeg nå denne.

Frem mot oppstart

Frem mot nyttår har jeg som mål å få fem sider operative. Det betyr to nye sider, som krever både utvikling og innhold for å starte opp. Hvis jeg antar at jeg også fremover får skrevet to artikler eller innlegg i uka betyr dette 30 artikler. Hver nye side bør få 8 artikler, pluss at jeg vil legge ut ca 15 artikler på de tre sidene jeg har i dag.

Når jeg starter en ny side ser jeg ikke noe poeng i å fokusere på å ha annonser der. Det viktigste er å få bygd opp trafikken. Når siden begynner å nå 500-1000 unike besøkende hver måned, så kan jeg begynne å legge på annonser.

Hvor mye jeg har mulighet til å tjene på en nettside vil jo vise seg. Hvis vi beregner en verdi på 100 kroner pr 1000 visninger, så vil jeg kunne få ca 200 kroner pr måned når jeg når dette nivået. Her beregner jeg i snitt to sidevisninger per besøk. Siden jeg har forholdsvis verdifulle nicher og prisen på norsk trafikk er høyere enn engelsk trafikk, tror jeg dette er et konservativt estimat.

Fra nyttår

Fra nyttår har jeg altså som mål å ha fem sider operative som jeg kan bygge lenker mot og bygge innhold på. Dette skal være godt innhold og gode lenker. Når trafikken når ca 1000 besøkende per måned vil jeg legge på annonser på sidene.

Hver måned vil jeg gå gjennom hvordan jeg har gjort det den siste måneden, både med å bygge nytt innhold, bygge lenker, trafikk og inntekter. Kanskje vil jeg også teste litt andre ting som e-post-lister eller youtube-videoer.

I tillegg vil jeg på denne siden legge ut artikler hovedsaklig om affiliate marketing, søkemotoroptimalisering, wordpress og blogging. Det skal tross alt også være en av sidene som er inkludert i prosjektet.

Siden målet er å lage 8-10 artikler i måneden, vil sidene får 2 nye artikler hver måned. Ser jeg at jeg har overskudd til å skrive mer enn to hver uke, kan jeg vurdere å ta i bruk flere domener. Jeg har også noen domener som ikke er så innholdsfokuserte, og som i stedet krever en del programmeringstid. Dette kan også være aktuelle deltakere i eksperimentet over tid.

Det første året

Mål for første år blir å ha skrevet 100 nye artikler fordelt på de fem sidene. Siden det er usikkert hvor fort og hvor effektivt jeg får de nye sidene opp og kjøre, tørr jeg ikke så langt sette meg noen eksplisitte mål om inntekt og trafikk.

Jeg tror allikevel det bør være innenfor rekkevidde å tjene 1000 kroner pr måned i utgangen av 2020. I tillegg bør jeg med 100 nye artikler klare å generere 5000 besøkende hver måned fordelt på alle sidene. Det siste vil nok kreve knallhard arbeid, men jeg tror absolutt det er overkommelig.

Følg med videre, så skal jeg nok lage minst en oppdatering til før nyttår om dette prosjektet. I tillegg håper jeg å få skrevet mye nytting om blogging, affiliate markedsføring og søkemotoroptimalisering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *