Bygge nettsider for passiv inntekt

Publisert 15. oktober 2019

Det er nok mange måter å bygge opp nettsider for passiv inntekt, men her vil jeg prøve å gi en introduksjon til min metode for dette. Dette kan forhåpentligvis guide deg i riktig retning om du har tilsvarende planer.

Merk: Dette er et innlegg flyttet over fra en tidligere blogg, og referanser til «denne bloggen» er derfor i dag upresise.

Teknologisk plattform

Jeg har valgt å benytte WordPress for mine sider. Det finnes nok flere gode alternativer, men WordPress har en del store fordeler. Det er den mest populære bloggplattformen i verden, og blir stadig videreutvikler. Du finner også tusenvis av nyttige utvidelser.

Som utvikler har jeg en stor fordel av å kunne skrive min egen kode, men for å skape en blogginntekt så er ikke dette veldig viktig. Det viktigste er innholdet, og det hjelper det ikke å være en programmerer for å skrive. Det som er en fordel er at jeg kan lage mine egne design og funksjonalitet på sidene. Men det er som sagt fullt mulig å benytte ferdige tema for en nettside beregna på inntekt.

Tema

Tema er kanskje det vanskeligste når det gjelder å lage en nettside som kan gi en passiv inntekt. Min påstand er at du trenger to ting her, et tema som kan gi inntekt og et tema du interesserer deg for. Det er mulig med kun et av disse elementene, men da gjør du jobbe langt vanskeligere.

Det første er at du skal finne et tema som kan gi deg en inntekt. Dette gjør at du fra starten av vet at det finnes annonsører du vil kunne reklamere for på siden. Det er mulig å tjene penger på andre metoder, f.eks. å skrive en egen bok eller kurs som du selger, men de aller fleste vil nok benytte seg av et affiliate-nettverk for å finne annonsørene. Litt mer om det senere.

Det andre er at du må finne et tema som interesserer deg, eller i det minste noe som gjør at du kan holde motivasjonen oppe i noen år uten at du ser noe inntekt. Uten dette er sjansene store for at du gir opp før du får noe resultat fra nettsiden. Jeg kan forsikre deg om at jeg har prøvd det, og det å forsøke å skrive 10 artikler om noe du ikke interesserer deg for er veldig vanskelig.

Norsk innhold

Jeg har valgt å fokusere på kun norske sider. Riktignok gjør det at jeg kun når en liten prosent av verdens befolkning, men det gjør også at jeg kun trenger å konkurrere med en liten prosentav nettsidene i verden.

Det å skrive norsk innhold er dyrt. Du kan bestille 10-20 artikler for en tusenlapp på engelsk som har forholdsvis bra kvalitet om et niche-tema, men skal du ha gode artikler på norsk må du fort betale en tusenlapp for hver.

Dette gjør at innholdet jeg produserer har mindre konkurranse, og når et marked som jeg vet har god råd og bruker nettet flittig. Jeg vet også mye mer om hva trendene er og merkevarene som er populære er i Norge enn i USA.

Det kan hende jeg prøver meg på noen engelske sider igjen i fremtiden, men så langt tenker jeg å bruke den fordelen det er at jeg kan norsk til å lage kvalitetsinnhold som kanskje ikke er så utbredt i Norge.

Annonser

Når jeg leter etter potensielle markeder og tema for en nettside, er det forskjellige affiliate-nettverk jeg bruker for å se hva det er mulig å annonsere for. Der får man normalt betalt en provisjon hvis man sender en kunde til den man annonserer for.

Det finnes andre alternativer, f.eks. å lage egne produkter som du selger. Det kan være et kurs – enten skriftlig eller video, medlemsside hvor du stadig oppdaterer med nyttig innhold eller en ebok. Skal du lage egne produkter bør du være veldig interessert og kunnskapsrik om temaet. Men det kan gi det mulighet til å tjene penger på en nettside hvor det ikke finnes annonsører du kan få betalt fra.

Om du har en litt større og etablert side, kan det godt hende du kan kontakte annonsører direkte eller at de kontakter deg. Da kan du selge en annonse, gjestepost eller lignende for bestemt sum per måned eller per annonsepost.

Et annet alternativ kan være Google Adsense. Det gjør at du i stedet for å få betalt per solgte produkt får betalt per klikk. Det finnes sikkert andre alternativer også med såkalt PPC (pay-per-click). Min erfaring er at dette betaler langt dårligere enn om du finner et godt affiliate-produkt.

Jeg vil altså så langt fokusere på affiliate-lenker på de sidene jeg har. Og jeg vil trolig ikke fokusere mye på å lage disse lenkene før sidene har en god del trafikk.

Trafikk

Noe av det viktigste for å få enn inntekt fra siden vil være at den får trafikk. Som jeg har skrevet før så ønsker jeg at sidene skal nå 500-1000 besøk per måned før jeg legger til noen annonser.

Min strategi for trafikk er å få organisk trafikk gjennom google, ved å fokusere på godt innhold og søkemotoroptimalisering. I tillegg fokuserer jeg på å finne de riktige nøkkelordene, både for nettsidene generelt og for enkeltartiklene.

Det å bygge opp organisk trafikk fra søkemotorene er noe av det som tar mest tid. Du må legge til rette for godt innhold, gode sider og få lenker inn til siden din. Min metode for å få bygd lenker er å lage så godt innhold at folk legger til lenker til nettsidene helt av seg selv.


Det var en liten introduksjon til hvordan jeg bygger opp blogginntekt-sidene mine. Jeg kommer nok til å dykke ned i mange av temaene ovenfor i månedene, og forhåpentligvis årene fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *