Status for mars 2021

Publisert 8. mars 2021

Det er litt motvind for aksjene med stort fokus på vekst og lite i inntjening de siste dagene, men februar vært mindre dramatisk enn januar. Min verdifokuserte portefølje har gjort det svært godt, og er opp 118 312 kr i februar.

Dette er månedsstatus for FI2035-prosjektet, hvor jeg ønsker å ha nok penger investert i 2035 til å ikke være avhengig av en jobbinntekt for å kunne leve tilstrekkelig. Målet er 6 millioner kroner, i tillegg til et nedbetalt hus.

Status: 1 125 743 kr

Porteføljefordeling per 1. mars 2021

De siste ukene har vi sett en stigende rente på den 10-årige amerikanske statsobligasjonen, som har fått skylden for at mange aksjer som har inntjeningen langt frem i tid har fått litt ned.

I min portefølje har de aller fleste selskapene inntjening og har dermed kommet godt fra den siste uroen. Noen teknologiaksjer har riktignok gått en del ned, men det kan bety at jeg kan kjøpe mer for en bedre pris.

Jeg har fått Egen Pensjonskonto (EPK) i Nordnet, men den porteføljen vil jeg holde utenfor FI2035-spareplanen. Nå har jeg investert omtrent halvparten, og jeg vil dele min strategi for disse midlene i løpet av den neste måneden.

For tiden er min strategi å fokusere på gode enkeltaksjer, men for EPK er ikke dette mulig. Derfor har jeg måttet dykke litt ned i universet for ETFer, og funnet en del som jeg tror vil være gode på sikt. Jeg har nemlig valgt å ikke putte en krone inn i et globalt indeksfond – til tross for at jeg anbefaler alle andre å gjøre det.

Endringer i porteføljen i februar 20201

I alfaporteføljen har jeg i februar solgt en del til av oljeraffineriselskapet PBF Energy, og jeg har kjøpt et nytt selskap – Lifevantage Corp. I tillegg har jeg kjøpt meg litt mer opp i Essent Group. Alfaporteføljen får sin egen oppdatering, der jeg har skrevet fyldigere om handlene her.

I utbytteporteføljen har jeg kjøpt en litt større posisjon i ETF’en Roundhill Acquirers Deep Value, som fokuserer på small cap deep value-selskaper i USA. Dette er en fokuseksponering mot en viss type selskaper som jeg ikke får uten å bruke ETF, og er det eneste fondet jeg har på de vanlige kontoene. Siden amerikanske ETFer plutselig kan bli umulig å kjøpe i Norge, håper jeg å putte enda 20 000 kroner inn i denne ETFen ganske snart.

I teknologiporteføljen (IPS) solgte jeg 1/3 av Intel-posisjonen, og puttet de pengene inn i Paradox Interactive som fikk markant fall og kom på ned på en pris vi ikke har sett siden april i fjor. Jeg har fortsatt stor tro på at Paradox vil være en svært bra posisjon over tid.

Det er altså ganske få endringer i aksjeporteføljen denne måneden, men en verdiøkning på 90 000 kroner gjør resultatet svært bra. Det er hovedsakelig oljerelaterte aksjer som bidrar stort til dette resultatet.

Kryptobeholdningen min i Bitcoin og Ethereum har også gjort det godt den siste måneden, og ligger nå på rundt 5% av totalporteføljen. Dette er et nivå jeg er veldig komfortabel med å la det ligge, så det blir nok ingen handler her med mindre vi ser betydelige utfall mot opp- eller nedsiden.

Jeg har investert i nok en crowdfundingkampanje denne måneden, og denne gangen var det Jotunheimen E-sport i Trondheim. Som mange andre prosjekter jeg støtter, så er dette ikke en posisjon jeg forventer å tjene penger på. E-sport er i kraftig vekst, så jeg er spent på hva fremtiden til selskapet vil bringe. Jeg gleder meg til å besøke senteret når det åpner.

Det ble også to nye innskudd til crowdlending-kampanjer i februar, hvor jeg prøver å bygge opp andelen crowdlending til ca 8 %. Siden noen av lånene jeg har i dag blir ferdige i løpet av våren, har jeg begynt å se etter nye prosjekter.

Fordeling av investeringer per 1. mars 2021

Resultatet for februar er dermed +118 312 kr, totalt 1 125 743 kr. Ca 9000 kroner er sparing, 14 000 kroner er økning i kryptoverdiene, ca 800 kroner er renter på crowdlending – resten, drøye 100 000 kroner, er prisøkning på aksjene. Dette er ville tall, som jeg for et år siden ikke kunne forestille meg at var mulig.

Porteføljerapport for februar 2021

Jeg planlegger å gjøre en del handler i alfaporteføljen fremover. Ellers vil det nok kreve ruskevær eller noen skikkelige muligheter før jeg gjør noen større endringer i noen av de andre porteføljene.

Som nevnt tidligere holder jeg på å bygge opp pensjonsporteføljen på EPK, og jeg håper å få skrevet en første «kvartalsrapport» for verdiporteføljen den neste måneden. Den vil oppsummere alle posisjonene jeg har utenom alfaporteføljen som fortsatt får sine månedlige oppdateringer.

Utvikling av investeringer fra 1. januar 2020 til nå.
Negative kontanter betyr belånt portefølje.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *