Status for juli 2023

Publisert 20. august 2023

En kort og forsinka status for juli måned. Fokus de siste månedene, og de neste, blir at vi har gått fra å være tre til fire i familien. Har dermed blitt rikere i juni enn det tallene her antyder, til tross for at det ble en god spareplan-måned også.

Dette er månedsstatus for FI2035-prosjektet, hvor jeg ønsker å bli økonomisk uavhengig i 2035 – det vil si å ha nok penger investert til å ikke være avhengig av en jobbinntekt for å kunne overleve. Målet er 6 millioner kroner, i tillegg til et nedbetalt hus.

Advarsel:
Det er viktig at du ikke anser dette som økonomisk rådgivning. Jeg er en amatør som forsøker å forvalte pengene aktivt selv, og inviterer deg til å følge med på hvordan jeg gjør dette.

Dette er mine vurderinger og analyser, og du må finne din egen metode for sparing. Hadde jeg kjøpt et globalt indeksfond for alle pengene i stedet for å kjøpe enkeltaksjer, hadde jeg hatt et større investert beløp i dag. Det å slå markedsavkastningen er svært vanskelig. Aksjeanalyse og investering har blitt en hobby jeg liker svært godt, og er årsaken til at jeg fortsetter med dette. Hadde jeg ikke hatt den interessen hadde jeg trolig brukt mer av pengene på forbruk og mindre på sparing.

Status: 2 110 568 kr

Porteføljefordeling per 1. juli 2023

Ingen kommentarer denne gangen utover aksjene jeg har kjøpt. Ingen større endringer i porteføljen.

Endringer i aktivaklasser for porteføljen i juni 2023
Bidrag til porteføljeendringen i juni 2023

Kjøp og salg av aksjer

Kjøp (grønn) og salg (rød) i DAQO siste 3 år

16.06.23 – Kjøpte 50 aksjer i DAQO New Energy på $42.70 (22 641 kr)
Jeg har sett litt på den kinesiske selskapet DAQO tidligere, men det var først da Martin Mølsæter gav sin begrunnelse for hvorfor det er største posisjon i hans First-fond at jeg tok en titt på det i sommer. Og dette er det beste tilfellet av deep value jeg har sett på en stund. Selskapet produserer silisium, som f.eks. REC også gjør. Det brukes av solceller og halvlederindustrien, og DAQO er blant de som produserer dette billigst.

Selskapet handles omtrent på verdien av cash, og tjener godt med penger. En posisjon jeg ønsker å øke i de neste månedene. Selvsagt svært høy risiko med et slik kinesisk selskap, og et commodity-produkt som har svært syklisk pris.

Silisium-prisene har blitt presset ned i det siste, og med høyere priser kan denne aksjen fort 5-10-doble seg tror jeg, men som sagt høy risiko.

Kjøp (grønn) og salg (rød) i Ice Fish Farm siste 3 år

16.06.23 – Tegnet 268 aksjer i Ice Fish Farm i emisjon på 27.60 kr (7 397 kr)
Ice Fish Farm er det islandske lakseoppdrettsselskapet jeg har satset på, og som jeg synes har bra prising. Frøya-baserte Måsøval er majoritetseier, og de er flinke på laks. De kjørte en reparasjonsemisjon på 27.60 kr, som jeg valgte å være med på og som dermed øker posisjonen min litt.

Fordeling av investeringer per 1. juli 2023

Resultatet for juni ble dermed +82 602 kr. Det meste av resultatet denne måneden kommer fra sparing av feriepenger.

Aksjer27 000 kr
Rentefond0 kr
Crowdlending700 kr
Miniaksjer0 kr
Råvarer0 kr
Krypto1 000 kr
Sparing54 000 kr
Resultat:82 700 kr
Porteføljerapport for juni 2023 fra Nordnet

Todo

Utvikling av investeringer fra 1. januar 2020 til nå.
Negative kontanter betyr belånt portefølje.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå, men fordelt på måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *