Status for juli 2021

Publisert 9. juli 2021

I juni tok jeg sommerferie fra aksjehandel, som gav null transaksjoner. Porteføljen tikker av gårde uansett, og status viser nok en ny toppnotering. Noen nye posisjoner i crowdfunding-lån er alt jeg foretok meg.

Dette er månedsstatus for FI2035-prosjektet, hvor jeg ønsker å bli økonomisk uavhengig i 2035 – det vil si å ha nok penger investert til å ikke være avhengig av en jobbinntekt for å kunne overleve. Målet er 6 millioner kroner, i tillegg til et nedbetalt hus.

Status: 1 265 273 kr

Porteføljefordeling per 1. juli 2021

Det blir en svært kort oppdatering denne gangen, både fordi jeg ikke har mye å skrive om, og fordi jeg skal i gang med en del større innlegg som jeg velger å bruke tid på. Men de vanlige grafene og bildene med porteføljen, endringer og utvikling over tid må jeg selvsagt få på plass.

Endringer i porteføljen i juni 2021

Når det gjelder aksjer, så har jeg ikke gjort noen endringer denne måned – zero, null, cero, nada. Det er nok første måned siden jeg startet å følge markedet for alvor. Det var forholdsvis små endringer i aksjene i totalporteføljen de siste tre månedene, og jeg hadde i tillegg nok å bedrive dagene med.

Mange mener dette – å ikke gjøre noe – er noe av det vanskeligste med å være investor. Kanskje må jeg passe på å ha litt for mye annet å gjøre, slik at aksjene kan ligge på kontoen urørt og vokse.

Men jeg kan komme med en liten teaser, første uka i juli gjorde jeg betydelige endringer, i det jeg vil kalle sommerryddinga mi. Da solgte jeg en god del av de kvantitative investeringene mine, og kjøpte nye. Men dette vil jeg skrive mer om i en senere oppdatering. Jeg skal også oppsummere verdiporteføljen nå snart, som gir litt mer diskusjon rundt kjøp og salg i andre kvartal. Sommerryddinga vil først komme med i neste oppdatering av totalporteføljen.

Jeg har økt litt i crowdfundinglån denne måneden, og investert i to lån hos Kameo og ett hos Fundingpartner. Hvert av lånene plasserer jeg 5000 kr i, så det blir totalt 15 000 kr.

Kryptovaluta følger jeg med på, men kommer nok ikke til å kjøpe mer før den generelle tonen er langt mer negativ enn den er i dag. Jeg sitter nå med ca. 3%, og synes det er greit når markedet er som nå. I løpet av året har jeg lyst til å øke dette til 5%.

Fordeling av investeringer per 1. juli 2021

Resultatet for juni er dermed +23 249 kr. Aksjer bidro med verdistigning på rundt 19 000 kr, hvor en betydelig del av det gikk over i kontanter på grunn av utbytte fra Bouvet. Porteføljegrafen under hos Nordnet ser også merkelig ut på grunn av hvordan 1-10-splitten i Bouvet ble utført.

Kryptoporteføljen bidro med -3500 kr, 700 kr er renter på crowdfunding og resterende 7 000 kroner er sparing.

Porteføljerapport for juni2021 fra Nordnet

Veldig stille i juni som denne oppdateringen viser, men desto mer action i starten av juli. Jeg håper også å både få tid til å skrive en oppsummering av andre kvartal for verdiporteføljen, og få tatt en gjennomgang av aksjehandlene jeg hadde i 2020 i løpet av de neste ukene. Nå som det snart er ferie får jeg kanskje tid til det!

Utvikling av investeringer fra 1. januar 2020 til nå.
Negative kontanter betyr belånt portefølje.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå.
Utvikling av porteføljeverdi fra 1. januar 2020 til nå, men fordelt på måned.

2 kommentarer

Sponas ():

Hei!
Har du delt en mal på alle disse flotte grafiske fremstillingene tidligere?
Eventuelt, er det aktuelt å gjøre det? 🙂

    Spareplan.no ():

    Jeg har ikke delt det før. Det er standard-grafer fra Google Spreadsheets jeg bruker, men jeg skal se om jeg kan lage en post hvor jeg går gjennom hvordan jeg bruker de. Spesielt porteføljeendrings-grafikken synes jeg er spennende, og fikk inspirasjon til den fra en youtube-kanal som hadde lignende fremstilling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

(Vises ikke, kun for gravatar) *