Om spareplan.no

Spareplan.no skrives av en småbarnsfar som jobber som it-utvikler. På fritiden er jeg amatørinvestor som blogger om sparing og privatøkonomi. Det er en blogg om det å tjene mer, bruke mindre og forvalte sparepenger best mulig. Jeg eksperimenterer for tiden med å prøve å slå indeksen ved å plukke aksjer gjennom en verdifokusert analyse, som jeg kaller alfaporteføljen.

Spareplanen handler om å spare opp nok penger til å ha trygghet i fremtiden, både for egen del og barnas del. Jeg vil dele mine erfaringer og det jeg lærer underveis, forhåpentligvis slik at andre også får nytte av det og kan lære litt.

De fleste får nok ikke gjort så veldig mye med inntekten sin om man er ferdig utdannet og kommet ut i jobb. Allikevel kan det være grep man kan gjøre for å øke inntekten. Dette kan være grep rundt sin egen vanlige jobbsituasjon, eller prøve å tjene penger på siden gjennom ekstrajobber eller passiv inntekt. Jeg har selv opp til flere prospekter rundt ekstra inntekt, men det aller meste av inntekten min kommer fra min vanlige jobb.

Når det gjelder å bruke mindre, har de aller fleste et langt større potensiale til forbedring. Dette handler om de store utgiftene som boliglån og bilkjøp til småting som bonuspoeng på kredittkort og gratis vareprøver. Det handler for eksempel om å sette opp budsjett, og smart handling.

Det jeg synes er mest spennende er forvaltning av sparepengene. En viktig del av spareplanen er mitt forsøk på å slå indeksen ved å plukke enkeltaksjer, omtalt som alfaporteføljen. Dette gjør jeg gjennom en verdifokusert analyse, hvor jeg prøver å finne godt drevne selskaper i vekst til en god pris. Investeringsfilosofien min er inspirert av for eksempel Warren Buffett og Peter Lynch, men også mange andre.

Ønsker du å kontakte meg kan du gjøre dette under.

[contact-form-7 id=»518″ title=»Kontaktskjema»]