Aksjeanalyser

Under finner du en oversikt over mine vurderinger av forskjellige selskaper og aksjer. Dette er en analyse basert på min metode for å vurdere aksjer og som jeg bruker både for å bli kjent med selskaper, vurdere om jeg skal kjøpe aksjen og i ettertid sjekke om min vurdering av selskapet stemte godt.

Dette er en metode som er under stadig utvikling. Bruk det gjerne for å bli bedre kjent med selskapene, men vær oppmerksom på at dette er mine hobbyanalyser, og du må gjøre dine egne analyser og vurderinger før du eventuelt investerer i et selskap.


73 %
Zagg
8. januar 2019

Zagg er et lite selskap som produserer tilbehør til mobiltelefon og nettbrett. Deres viktigste og mest kjente produkt er InvisibleShield som er beskyttelsesplast til mobilen.

72 %
SolarEdge
7. januar 2019

SolarEdge er et selskap som lager tilleggsutstyr for solcelleoppsett. Det er et selskapet jeg har fulgt med en stund, og som virker som et interessant case for å få noe fornybar-relatert inn i aksjeporteføljen.

81 %
Skyworks Solutions
6. januar 2019

Skyworks Solutions er en produsent av brikker, hovedsaklig for kommunikasjon. Som mange andre halvlederprodusenter har de fått hard medfart det siste året, og jeg ser etter flere rimelige aksjer blant disse.

75 %
Thor Industries
14. november 2018

Thor Industries er en bobil- og campingvognprodusent som er den største i USA basert på omsetning og antall solgte. De har også i høst kjøpt europeiske Hymer, som trolig er kjent for norske campingentusiaster. Dette er en analyse for å vurdere alternativer til Winnebago som jeg har sett på tidligere.

84 %
Celgene
12. november 2018

Celgene er et bioteknologiselskap med fokus på medisiner mot kreft og infeksjoner. Aksjen har hatt et dårlig år, men selskapet ser ut til å fortsatt ha god vekst og inntjening. Jeg ser på dette som det første bioteknologiselskapet jeg vurderer, og får litt innblikk i denne typen selskaper samtidig.

81 %
YY Inc
11. november 2018

I min søken etter billige kinesiske aksjer ser jeg nå nærmere på YY Inc, som er en streamtjeneste som kan sammenlignes med Youtube og Twitch. De har også en stor eierandel i Huya som er en nyere streamingtjeneste som også er mulig å kjøpe for seg selv.

75 %
LGI Homes
10. november 2018

Husbyggerne i USA har hatt et dårlig år på børsen, og flere av disse har dukket opp under screeningene mine. Jeg ser her på en av de som ser ut til å ha best potensiale, LGI Homes, som er en utbygger som spesialiserer seg på rimelige eneboliger og rekkehus, hovedsaklig i sørlige USA.

75 %
Winnebago Industries
10. november 2018

Winnebago er en produsent av bobiler og campingvogner med godt vekst og som har halvert seg i pris det siste året. Dette gjør at jeg tar en titt på selskapet for å se om det kan være en god investering på litt lengre sikt.

71 %
Lear Corporation
8. november 2018

Lear Corporation er et selskap som hovedsaklig selger seter til mange av bilprodusentene i verden, men prøver å kapre et større marked med elektro- og kommunikasjonsutstyr til den nye generasjonen av smartere og sammenkobla biler.

68 %
Solaris Oilfield Infrastructure
30. oktober 2018

Det første oljeservice-selskapet jeg ser på er et nyoppstarta small-cap fracking-service-selskap, som nok de færreste har hørt om. Jeg plukket de opp på grunn av at de viste en betydelig vekst, og så ut til å være priset langt under fundamentalverdien. Olje skal nok ut på sikt, men jeg tror fortsatt det er vil ta en god stund før det etterspørselen går ned.

74 %
PBF Energy Inc
30. oktober 2018

Den siste aksjen i denne initielle gjennomgangen min er også en oljeaksje, nærmere bestemt raffineriselskapet PBF Energy. Jeg kjøpte det fordi det så billig ut, og fordi de hadde veldig stor kapasitiet for drivstoff med lavt svovelinnhold som vil bli viktig for skipsindustrien når nye regler trer i kraft i 2020.

67 %
Norwegian Cruise Line Holdings
30. oktober 2018

Norwegian Cruise Line Holdings er et cruiseskip-selskap med tre underselskaper, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises. Totalt har det 26 skip, med et nytt skip som skal leveres hvert år de neste årene. Selskapet ble startet av blant annet Knut Ulstein Kloster i 1966, men opererer i dag fra Miami.

76 %
Micron Technology
30. oktober 2018

Micron Technology er en gigant innen minne for PC som de fleste nok har hatt en PC eller annen enhet som har hatt noen Micron-brikker i seg. De har to hovedprodukter, dynamiske minne (DRAM) og NAND som her en persistent minnetype som f.eks. brukes i flashminne.

69 %
Intel Corporation
30. oktober 2018

Intel er en hardware-produsent som nok er mest kjent som prosessor-produsent, men lager også annen hardware. Det er et av de største microchip-produsentene i verden, og ledende på CPU.

75 %
Sina Corp
30. oktober 2018

Sina Corp er det eneste kinesiske selskapet jeg eier i dag, og er et multimediaselskap med portal, mobilportal og sosiale media. De eier også omtrent halvparten av Weibo, som er den viktigste inntektskilden. Weibo er en mikrobloggtjeneste som kan sammenlignes med Twitter.

67 %
Apple
29. oktober 2018

Apple ble det første selskapet som ble verdt 1 000 millarder dollar, og det første selskapet jeg vil ta en vurdering av. I første omgang nå vil jeg gå gjennom min egen aksjeportefølje, og verifisere at aksjene jeg har er aksjer jeg har tro på og har lyst til å eie. Dette selskapet trenger trolig ingen stor introduksjon, men jeg tenkte å si litt om hvorfor jeg tror det fortsatt er potensiale for vekst for apple-aksjen.

67 %
Norwegian Finans Holding
29. oktober 2018

Norwegian Finans Holding, eller Bank Norwegian som det i praksis heter, er det første norske selskapet jeg vil se litt mer i detalj på. Det har skapt litt utfordringer siden jeg ikke har nøkkeltall i like stor grad som for amerikanske selskaper, men gjør kanskje at jeg har større sjanse for å finne gode kjøp. Bank Norwegian er en norsk forbruksbank, som tilbyr forbrukslån, kredittkort og innskuddskonto til det nordiske markedet.

66 %
Walt Disney Co
29. oktober 2018

Walt Disney er en underholdningsfabrikk med film og serieproduksjon, i tillegg til fornøyelsesparker. I tillegg eier de blant annet ESPN og ABC TV. De kjøpte også akkurat 21st Century Fox for utrolige 71 millarder dollar i sommer. Andre kjente merkenavn er Pixar, Marvel, Lucasfilm og Touchstone.

75 %
SMART Global Holdings
29. oktober 2018

SMART Global Holdings er et selskap som produserer minne, og har spesialisert seg på det brasilianske markedet hvor de er markedsledende. De har i tillegg akkurat kjøpt opp Penguin Computing, som spesialiserer seg på supercomputere.

77 %
Facebook
27. oktober 2018

Facebook er nok et selskap som ikke trenger noen lang introduksjon, verdens største sosiale nettverk. Man kan kanskje argumentere for at det har blitt sitt eget internett. Selskapet har hatt litt problemer med deling av brukerdata de siste månedene, men har klart å begynne å tjene penger, noe vi ikke kan si om alle sosiale nettverk. Blant de største underproduktene deres kan vi nevne Instagram, WhatsApp og Oculus (VR).